Αρχική Lifestyle Μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Ελευσίς, η μουσική μπάντα Αγία Φανφάρα...

Μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Ελευσίς, η μουσική μπάντα Αγία Φανφάρα στην Λίμνη

59
0

Αρχική/Lifestyle/Μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Ελευσίς, η μουσική μπάντα Αγία Φανφάρα στην Λίμνη

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέρνει τη μουσική σε πρώτο πλάνο και προσκαλεί το κοινό σε μοναδικές μουσικές βραδιές.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 το Evia Film Project γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα πάρτι στη Λίμνη, υπό τους ήχους της μουσικής της μπάντας Αγία Φανφάρα.

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με την Αγία Φανφάρα
Τετάρτη 21 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη

Νωρίτερα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Evia Film Project θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μία ξεχωριστή προβολή και μια μουσική βραδιά με την κορυφαία μπάντα κρουστών και πνευστών, Αγία Φανφάρα που την απολαύσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Η ταινία Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος θα προβληθεί στο σινεμά Ελύμνιον, στη Λίμνη. Η ταινία των Μπραντ Όλγκουντ και Γκρέιαμ Τάουνσλι έχει στο επίκεντρό της την απίθανη ιστορία μιας ομάδας νεαρών μουσικών από την Παραγουάη, οι οποίοι κατασκευάζουν μουσικά όργανα από σκουπίδια, δείχνοντας τον δρόμο για την συνύπαρξη οικολογίας και μουσικής.

Αμέσως μετά τη λήξη της προβολής, η Αγία Φανφάρα θα περιμένει τους θεατές έξω από το Ελύμνιον για να τους συνοδεύσει μουσικά μέχρι την προκυμαία της Λίμνης. Το συγκρότημα θα ερμηνεύσει αγαπημένες παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες μελωδίες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema.

Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr