Αρχική Πολιτική Μαρκόπουλος: Καθυστέρηση 10 ετών για τον δρόμο Ραπταίοι-Στύρα

Μαρκόπουλος: Καθυστέρηση 10 ετών για τον δρόμο Ραπταίοι-Στύρα

65
0

Αρχική/Πολιτική/Μαρκόπουλος: Καθυστέρηση 10 ετών για τον δρόμο Ραπταίοι-Στύρα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού Στερεά Περιφέρεια Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τα έργα που οδοποιίας στην περιοχή Ραπταίοι-Στύρα.

Οι θριαμβολογίες για την επανεκκίνηση του τμήματος Ν. Στύρα-Στύρα δεν μπορούν να κρύψουν τα ψεύδη και την αδιαφορία των Μπακογιάννη-Σπανού.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο σταμάτησε λόγω αστοχίας εργολάβων (συνήθης τακτική στον Νομό μας με συμμετοχή στην ευθύνη της Περιφέρειας). Στην συνέχεια ωστόσο το έργο σταμάτησε με ευθύνη πάλι της Περιφέρειας αλλά όχι χωρίς αιτία… Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το Βόρειο κομμάτι Ραπταίοι -Ν. Στύρα για να περάσουν τα τεράστια σε μέγεθος υλικά των ανεμογεννητριών οπότε δεν μπορούσε να γίνει κανονικός δρόμος. Μετά η εργολαβία τεμαχίστηκε στα δυο και δημοπρατήθηκε μόνο το Νότιο κομμάτι με ψεύτικη δέσμευση ότι θα παραδοθεί το 2024.

Όμως τα 12 εκ. ευρώ δεν είναι διασφαλισμένα αφού τα χρέη της Περιφέρειας είναι τεράστια οπότε η πρόβλεψη είναι ότι σύντομα θα έχουνε διακοπή εργασιών όπως έχουμε και στο έργο του Στομίου και στο έργο Σκύρος Λιναριά (ομολογία του ίδιου του κατασκευαστή). Η Περιφέρεια αρέσκεται να υπόσχεται έργα και να παγιδεύει τοπικές κοινωνίες με υποσχέσεις αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες με ανάληψη έργων με επίφοβη χρηματοδότηση ή ατελή μελέτη.

Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Έργα ημιτελή και ελπίδες των πολιτών υπό διάψευση και τελικά Περιφέρεια αναξιόπιστη και απόλυτα αποτυχημένη.

Η στρατηγική του έργου που ήταν η μεγάλη μείωση της απόστασης από Κάρυστο μέχρι Λέπουρα θα πάρει πολλά χρόνια να γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr