Αρχική Οικονομία Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του μαθητικού εντύπου ΠΡΩΤΟ-τυπος του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του μαθητικού εντύπου ΠΡΩΤΟ-τυπος του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας

103
0

Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του ΠΡΩΤΟ-τυπου, του μαθητικού εντύπου του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, φετινός καρπός, μαζί με το ΒΗΜΑ της Εύβοιας, του δημοσιογραφικού ομίλου του σχολείου.

Τεύχος διαδραστικό, με πλούσια ύλη, 78 σελίδες, και ωραιότατη εικονογράφηση!

Άρθρα για τη βία στα σχολεία, για τα πρότυπα των μαθητών/τριών, έρευνα για τα ταξίδια, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ρεπορτάζ για τη δημόσια γλυπτική στην πόλη μας, συνέντευξη του Πέτρου Χριστούλια, αποχαιρετισμός στην Γ΄Γυμνασίου και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο ΠΡΩΤΟ-τυπος ξεκίνησε το δημοσιογραφικό του ταξίδι το 2010 και από τότε συνεχίζεται η χάρτινη έκδοσή του ως αντίβαρο στα ηλεκτρονικά μέσα που, ούτως ή άλλως, κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο ΠΡΩΤΟ-τυπος έγινε 12 χρονών!

Μια ακόμη σχολική χρόνια, 2022-23, φτάνει στο τέλος της με την έκδοση του νέου τεύχους (αρ. 12) της εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, «Πρωτο-τυπος» και όχι μόνο…

Μια χρονιά δημιουργική και συναρπαστική, διότι πέρα από τις συνεντεύξεις με ξεχωριστά και σπουδαία άτομα, τις επισκέψεις μας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και τις διάφορες δράσεις που οργανώσαμε, όπως το ταξίδι μας στη μαγευτική Μασσαλία, είχαμε την τιμή σε συνεργασία με άλλα σχολεία του Νόμου Εύβοιας να γράψουμε για την εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας «ΤΟ ΒΗΜΑ». Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μέσα από τις συναντήσεις μας, κάθε Πέμπτη, μετά το σχολείο ή ακόμα και με τις έκτακτες συναντήσεις μας κάποια Σαββατοκύριακα ή μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, που συγκεντρωνόμασταν όλοι μαζί με τις ιδέες μας και με τρελά κέφια, αλλά κουρασμένοι, πεινασμένοι και διψασμένοι για γνώση, δημιουργία και λίγο χυμό!

Έτσι με αυτήν την προσήλωση στον στόχο (εδώ τα παραλέω λιγάκι, κάποιες φορές χαλαρώναμε υπέρ το δέον), με την απίστευτη συνεργασία, την υπέροχη σχέση που αναπτύξαμε με τους συμμαθητές μας και με τις καθηγήτριές μας, που μας οδηγούσαν και μας συμβούλευαν κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, φτάσαμε για 12η συνεχή χρονιά στο λιμάνι χωρίς να ναυαγήσουμε. Ελπίζουμε να απολαύσετε το τεύχος μας και να ταξιδέψετε νοερά μαζί μας όπως ταξιδέψαμε και εμείς, άλλοτε σε ήσυχα νερά κι άλλοτε κόντρα σε ανέμους, τρικυμίες !

Καλό καλοκαίρι και του χρόνου πάλι μαζί!

Για τη Συντακτική Ομάδα Ειρήνη Πιτσινή

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr