Σύσκεψη με αντικείμενο το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας είχαν ο Σίμος Κεδίκογλου και ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας, Πέτρος Ποδάρας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο και τη σύμβουλό του σε θέματα χρηματοδότησης, Εύα Γιαλαντζή.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση της τροποποίησης των μελετών, όπως ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, με δυνατότητα «γέφυρας» και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Στη συνέχεια, σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών για να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα για την πορεία των μελετών έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια με στόχο την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι το Δεκέμβριο.

Όπως επισημάνθηκε, η παράκαμψη Χαλκίδας αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια μετά από τριάντα χρόνια και την Υψηλή Γέφυρα, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια στην ευρύτερη ανάπτυξη του Νομού.

Πηγή: eviaportal.gr