Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπουραντάς και Βαγγέλης Βαβουλιώτης κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, σχετικά με τις καθυστερήσεις των έργων κατασκευής του νέου μουσικού σχολείου Νέας Αρτάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής,

Κυρία Δήμαρχε,

Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στο εργοτάξιο του Μουσικού Σχολείου στην Ν.Αρτάκη για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του, διαπιστώσαμε ότι ο δρόμος στην νότια πλευρά του εργοταξίου που προβλέπεται από το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης Ν.Αρτάκης δεν έχει διανοιχτεί.

Αυτή η καθυστέρηση εφαρμογής του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τη μελέτη του έργου οι αναμονές για την σύνδεση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας βρίσκονται προς την πλευρά του μη διανοιγμένου δρόμου.

Η πρόοδος του έργου επιβάλει την άμεση διάνοιξή του ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες κατασκευής των υποδομών κοινής ωφέλειας για να καταστεί δυνατή η ομαλή εξέλιξη του έργου.

Κατόπιν αυτών ερωτάστε:

Πότε σκοπεύετε να εφαρμόσετε το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης στην περιοχή κατασκευής του Μουσικού Σχολείου ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτά και χωρίς καθυστερήσεις οι εργασίες για την ανέγερσή του;

Η περίφραξη του όμορου οικοπέδου έχει καταπατήσει τμήμα του Δημοσίου οικοπέδου;

Σε ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχετε προχωρήσει και τι μέτρα έχετε λάβει ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο Βόρειο-Δυτικό Τμήμα του έργου που ο δρόμος είναι πολύ στενός και η διέλευση βαρέων οχημάτων εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών αλλά και των μικρών παιδιών της παρακείμενης Σχολικής Μονάδας;

Με εκτίμηση

Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χρήστος Δ. Παγώνης
Γιώργος Α. Μπουραντάς
Βαγγέλης Σ. Βαβουλιώτης

Πηγή: eviaportal.gr