Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα σε σχέση με τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το Γ.Ν. Χαλκίδας, ο Βουλευτής Ευβοίας Θ. Ζεμπίλης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή του Γ.Ν. κ. Β. Χατζημαργαρίτη και το Υπουργείο Υγείας, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον οποίο και μετέφερε την έντονη ανησυχία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που πασχίζει προκειμένου αυτό να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ο Βουλευτής ανέφερε στον αν. Υπουργό Υγείας ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και με δεδομένο ότι διεξάγεται μια άνιση μάχη, η οποία αξιώνει ενότητα και συνεργασία, το Γ.Ν. Χαλκίδας έχει περιθάλψει, μέχρι σήμερα, αρκετά κρούσματα Covid-19 και από άλλες περιοχές της χώρας. Και συνεχίζει σε πνεύμα αλληλεγγύης, ενότητας και αυταπάρνησης του ιατρικού και νοσηλευτικού του προσωπικού να προσφέρει τις σπουδαίες υπηρεσίες του. Άλλωστε, η παρούσα υγειονομική κρίση απαιτεί υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση από όλους μας, ώστε να βγούμε νικητές. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι υποδομές και το προσωπικό του Γ.Ν. Χαλκίδας έχουν φτάσει τα όρια τους και αυτό που προέχει πλέον είναι η ασφάλεια των ήδη νοσηλευομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

Άλλωστε, η Εύβοια στην παρούσα φάση βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, με τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τα 51, γεγονός που επιβάλει ετοιμότητα, ως προς το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλες κλίνες για την περίθαλψη ασθενών που νοσούν με Covid-19.
Τέλος δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Εύβοια είναι ένας μεγάλος νομός με αυξημένες ανάγκες που επί χρόνια περίμενε να ολοκληρωθεί το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ένα νοσοκομείο σύγχρονο και λειτουργικό που, εκτός από την Εύβοια, εξυπηρετεί και μεγάλη κατηγορία πολιτών από την Βοιωτία.

Πηγή: eviaportal.gr