Σε συνέντευξη του στο star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης παρουσίασε την υπ. αρ. 92/2022 ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ του ΕΚΑΒ, με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που προέβη για το σκοπό αυτό, τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αλλά και τις διαδοχικές του συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, την Αν. Υπουργό κ. Μ. Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Πρόσφατα, άλλωστε, ο κ. Ζεμπίλης μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, ανακοίνωσε την ίδρυση του Τομέα και την πρόσληψη 11 διασωστών (κλάδος ΔΕ Πληρ/των Ασθ/ρων) στον επικείμενο για τις ανάγκες λειτουργίας του στον επικείμενο διαγωνισμό. Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ, ο κ. Ζεμπίλης δήλωσε στο star ΚΕ: «Είναι πολύ σημαντικό ότι το ΕΚΑΒ Μαντουδίου περιλαμβάνεται στη πρώτη ομάδα Τομέων ΕΚΑΒ που ιδρύονται μετά από δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο είχε «παγώσει» η σχετική διαδικασία, λόγω covid.

Αυτή η εξέλιξη οφείλεται στη συντονισμένη και πάνδημη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος, καθώς μια μεγάλη και δύσβατη περιοχή παρέμενε προνοσοκομειακά ακάλυπτη.

Έτσι, έχουμε την τυπική ίδρυση του ΕΚΑΒ, το κτίριο στη Δάφνη που θα το στεγάσει, ενώ ως προς τον εξοπλισμό περιμένουμε άμεσα ένα ακόμα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER L1H2, κατόπιν δωρεάς από τον οργανισμό IOCC.

Περαιτέρω, στην πρόταση της 5ης ΥΠΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας) περιλαμβάνεται ένα ακόμα ασθενοφόρο όχημα. Απομένει η πρόσληψη του προσωπικού για την ουσιαστική λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Άλλωστε, η απόφαση αφορά την ίδρυση νέων Τομέων του ΕΚΑΒ, χωρίς να ταυτίζεται με την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας, η οποία θα ενεργοποιηθεί μετά την πρόσληψη του προσωπικού. Ωστόσο, παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, με μπροστάρη την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της πολιτείας και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr