Στην πορεία της ανθρωπότητας, πολλοί καλλιτέχνες χαρακτηρίστηκαν διαφορετικοί, σαλεμένοι, ιδιαίτεροι, τρελοί. Αποδιώχθηκαν, βασανίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν από τον περίγυρό τους, αλλά
έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους.

Σήμερα οι καλλιτέχνες αυτοί χαρακτηρίζονται ως σπουδαίοι, με δείγματα δουλειάς, που έμειναν αξιοζήλευτα, αναλλοίωτα και ιστορικά στο πέρασμα του χρόνου. Ένας από αυτούς τους σημαντικούς καλλιτέχνες υπήρξε και ο Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς, για τη ζωή του οποίου μας μιλάει το έργο του Αγγελου Ανδρεόπουλου.

Ένας άνθρωπος, για τον οποίο η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει περήφανη, με πληθώρα βραβείων στο εξωτερικό και την Ελλάδα, με έργα που εντυπωσιάζουν οποιονδήποτε τα αντικρύζει μα και με ατελείωτες στιγμές ταλαιπωρίας, ταπείνωσης και απαξίωσης στην πορεία της ζωής του.

Η διάσημη Κοιμωμένη του, που κοσμεί, ακόμα, το πρώτο νεκροταφείο, ο Σάτυρος που παίζει με τον έρωτα και δεν του χαρίζει τα εδέσματά του, η Μήδεια που σε κάθε μία από τις εκφάνσεις της, γίνεται όλο και πιο σκληρή με τα παιδιά της, το Παραμύθι της πεντάμορφης, είναι μερικά από τα δείγματα της, μπροστά από την εποχή του, τέχνης του Γιαννούλη Χαλεπά, τα οποία ακόμα και σήμερα αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού, όλων των επισκεπτών που τα αντικρίζουν στα μουσεία ή τις γκαλερί που φιλοξενούνται.

Ο αντίποδας όλης αυτής της δόξας στη ζωή του ανθρώπου αυτού… 14 χρόνια εγκλεισμός στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, κάτω από άθλιες συνθήκες… αλλά 14 χρόνια υπό την επίβλεψη της
αυστηρής και αυταρχικής μητέρας του, που από τα πρώτα βήματα της ζωής του, εκδήλωσε την επιθυμία της, να μην γίνει ο γιος της μαρμαράς και να ακολουθήσει τη μοίρα του συζύγου της.
Χλευασμοί, επαιτεία, πείνα, μερικές από τις λέξεις και στιγμές που χαρακτηρίζουν το βίο του Γιαννούλη Χαλεπά.

Η παράσταση ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, Ο ΣΑΛοΣ αΓΙΟΣ, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά πολλών θεατών, που ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο τέλος αλλά και , κατά την διάρκεια της παράστασης, σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρανίδι Ερμιονίδας, στον Πύργο της Τήνου, όπου παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος γλύπτης. αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου ( Αθ. Σιώκου 1 – Χαλκίδα ) με δυο παραστάσεις στις 18: 15 και 20 : 15.

Συνεχίζει δε, παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα, να ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Δημοτικό θέατρο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αθ. Σιώκου 1 , Χαλκίδα
Τηλ κρατησεων 2112166916
ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, Ο ΣΑΛοΣ αΓΙΟΣ
Του Αγγελου Ανδρεοπουλου

Σκηνοθεσια – φωτισμοι : Αλεξανδρος Λιακοπουλος
Σκηνικά – εικαστική επιμέλεια : Μιχαλης Παπαδοπουλος
Φωτογραφίες : Ραμπελλα Γρε
Μουσική σύνθεση : Αγγελος Ανδρεοπουλος
Στο ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης
Ημέρα και ώρα παράστασης : Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 18 : 15 και στις 20 : 15
Τιμες εισιτηριων : 14 ευρω, 12 ευρω ( φοιτητικο, ανεργων, Α.Μ.Ε.Α. )
Διαρκεια παραστασης : 80 λεπτα
Προπώληση
https://www.ticketservices.gr/event/periodeia-koimomenos-xalepas-o-salos-agios/?lang=el
Και στο βιβλιοπωλειο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ
Link για το τρεηλερ της παράστασης

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr