Η περιφερειακή παράταξη «Στερεά Υπεροχής» διαμαρτύρεται εντονότατα για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Θήβας. Εν μέσω πανδημίας και ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα covid 19, με ευθύνη της Κυβέρνησης έκλεισε η παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Θήβας, τα διαβήματα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, καθώς και τις Ερωτήσεις των Βουλευτών του Νομού στο Κοινοβούλιο, για την αποδυνάμωση των δομών υγείας στη Βοιωτία, η Κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εις βάρος των πολιτών και ιδιαίτερα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την αρνητική αυτή εξέλιξη. Σε μια τόσο δύσκολη υγειονομικά αλλά και οικονομικά περίοδο, είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται η δημόσια υγεία, κλείνοντας κλινικές και παραμένοντας υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση, με διορθωτική του παρέμβαση, γιατί η υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα σήμερα, είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Θήβας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλα τα περιφερειακά μας Νοσοκομεία.

Φτάνει πια η επικοινωνιακή διαχείριση και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι υποκριτικά χειροκροτήματα και κροκοδείλια δάκρυα».

Πηγή: eviaportal.gr