Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών-Μαθητών-Γονιών για υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία.

Το δικαίωμα στη μόρφωση, σε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, αλλά σε συνθήκες πανδημίας μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Με την Κυβέρνηση από την μία να «κόβει» μια σειρά υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με βιβλία, καθηγητές, δασκάλους, αίθουσες. Ενώ από την άλλη τραβάει μέχρις εσχάτων τα όρια πληρότητας, στοιβάζοντας έως τα παράθυρα μαθητές και δασκάλους σε χώρους ακατάλληλους, μικρούς, ακόμη και σε υπόγεια, με αναλογία μιας καθαρίστρια ανά εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους.

Αυτή η πολιτική, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Την απόλυτη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση την έχει η Κυβέρνηση.

Ειδικότερα όταν απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή. Αντί να προσλαμβάνει δασκάλους στέλνει την Αστυνομία και αντί για προσωπικό καθαριότητας, στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση που αντί για μάσκες, στα σχολεία μοίρασε αλεξίπτωτα, βάζει τα παπαγαλάκια της να λασπολογούν ενάντια στους γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητές που διεκδικούν Μέτρα Προστασίας, ταυτίζοντας τους με τους «μασκομάχους». Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αντιστρέψει την πραγματικότητα είναι τόσο εντυπωσιακή που τους ζήλεψε ακόμη και η «ΑΥΓΗ» του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας τα ίδια χυδαία επιχειρήματα ενάντια σε μαθητές-εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται.

Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Την ώρα που η Κυβέρνηση διακηρύττει ότι το ταμείο είναι μείον για τα σχολεία, επιδοτεί με 72δις τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ταυτόχρονα προχωρά στην αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών “Rafale” με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ, ποσό που όπως σημειώνουν οι μαθητές θα μπορούσε να καλύψει 30.000 θέσεις εκπαιδευτικών για 10 χρόνια!

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν απάντηση στην πολιτική που στερεί τα παιδιά της εργατικής οικογένειας από το δικαίωμα στη μόρφωση. Στην πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες. Να στηρίξουν τον αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών για Καθαρά-Ασφαλή-Ανθρώπινα Σχολεία.
Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Σεπτέμβρη
Στις 11:30,στρογγυλό, παραλία Χαλκίδος

Πηγή: eviaportal.gr