Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) πριν λίγες ημέρες διέκοψε τη διαπραγμάτευση του νικελίου, μετά από μια πρωτοφανή ιστορικά εκτίναξη της τιμής του κατά 250% σε δύο μέρες, όταν και έφτασε στα 101.365 δολ. ο τόνος.

Η ευκαιρία εξυγίανσης των υποχρεώσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι πραγματικά μοναδική, αν ληφθεί υπόψη ότι το κοστολόγιο ανά τόνο παραγωγής πριν την ειδική διαχείριση ήταν 13.000 ευρώ/τόνο. Οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί χρειάζονται και γρήγορες πρωτοβουλίες για να εκμεταλλευτεί η χώρα μας το αναπτυξιακό πλεονέκτημα που έχει με τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε.

Αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πάνω από 55 ετών απομακρύνονται οριστικά πριν την ειδική διαχείριση και πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ πολλές οικογένειες κιόλας θα ξεσπιτωθούν.

Αυτές τις αδιανόητες επιλογές βλέπει ο κόσμος και καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και όταν οι τιμές έχουν αυξηθεί 250% και υπάρχει δυνατότητα διάσωσης της ΛΑΡΚΟ και διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr