Την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν τα μέλη της ΕΛΜΕ Εύβοιας προς την δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, με αφορμή την απόφαση της για την διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγων των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΛΜΕ προς την δήμαρχο Χαλκιδέων:

Αξιότιμη/ε κυρία/ε Δήμαρχε,

με έκπληξη ενημερωθήκαμε το απόγευμα της Τετάρτης 9/3/2021, ότι με απόφασή σας, «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022».

Και παρακάτω πως «η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα και χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων».

Αναρωτιόμαστε αν συνιστά «έντονα καιρικά φαινόμενα» η πρόβλεψη για θερμοκρασίες άνω του μηδενός (3-5 βαθμούς Κελσίου), με λίγη βροχή και χιονόνερο την πρώτη μέρα, και ίδιες περίπου θερμοκρασίες και αρκετή συννεφιά την επόμενη.

Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή, που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων χωρίς σοβαρό λόγο, όταν μετράμε ήδη εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας που δεν μπορούν να αναπληρωθούν, καθώς η τηλεκπαίδευση στην οποία με πολύ μεγάλη ευκολία καταφεύγει το υπουργείο μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα (αποσχολειοποίηση, τεράστια γνωστικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, παραβατικές συμπεριφορές κ.λ.π), μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού και έκθεσης των μαθητών /τριών μας μπροστά στις οθόνες. Αύριο και μεθαύριο παρεμπιπτόντως, πολλές σχολικές μονάδες είχαν σχεδιάσει δράσεις για το σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία, που έχουν αυξηθεί μετά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού και της τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία δεν μπορούν να κλείνουν κάθε λίγο και λιγάκι σα να είναι καφετέριες, επειδή ο δήμος δεν προνόησε τον κτιριακό τους εκσυγχρονισμό, ούτε ότι η κάθε κακοκαιρία είναι ευκαιρία για να γλυτώσει κάποια ευρώ από την κατανάλωση πετρελαίου.

Επίσης οι αποφάσεις αυτές δε λαμβάνουν υπόψη, ότι δεν έχουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες εξοπλισμό και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, κάποιες οικογένειες εξάλλου δεν έχουν ούτε χρήματα για θέρμανση. Δεν πρέπει λοιπόν οι επίσημοι φορείς της Πολιτείας να επιλέγουν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με τόση ευκολία, οδηγώντας πολλά παιδιά στην αδράνεια και την παθητικότητα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να μην πραγματοποιήσουν καμία τηλεκπαίδευση από τις κατοικίες τους, ενδίδοντας σε παράλογες αποφάσεις, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να λύσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ με θέρμανση, με τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο και όχι πίσω από κάμερες!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εκπαίδευση που δεν αποκλείει αλλά αντίθετα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών μας. Αυτό σημαίνει δημόσιο σχολείο!

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr