Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα όπως πρέπει: στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ωστόσο ότι «ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία». Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε ως «τραμπισμό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και υπενθύμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιχείρησε να φέρει την απλή αναλογική κατά την εκλογική αναμέτρηση το 2015 γιατί ήταν το πρώτο κόμμα και χρησιμοποίησε αργότερα το εκλογικό αυτό σύστημα ως «βόμβα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το τότε ΚΙΝΑΛ και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε απενεργοποιήσει τη ‘βόμβα’ για τις εκλογές του 2019», συνέχισε και υπογράμμισε ότι «η απλή αναλογική δε βοηθά τη διακυβέρνηση μιας χώρας, χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος διακυβέρνησης».

Όσον αφορά τα της Τουρκίας, ο Υφυπουργός χαρακτήρισε ανησυχητική την κλιμάκωση της προκλητικότητας που επιχειρείται από τη γειτονική χώρα. «Απαιτούν αποστρατιωτικοποίηση ενώ έχουν θέσει casus belli, δηλαδή θέλουν να είναι τα νησιά στο έλεός τους. Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να έχει τα νησιά της επαρκώς εξοπλισμένα για να αμυνθούμε σε ενδεχόμενη επίθεση, αλλά δεν υπάρχει κάποια επιθετική μονάδα στα νησιά μας», είπε και απέδωσε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στο προεκλογικό κλίμα.

Αναφερόμενος στην καταδίκη της Τουρκίας από τους ηγέτες της Ε.Ε. στην Σύνοδο Κορυφής, ο ΥφΑΑΤ υποστήριξε ότι πλέον υπάρχει σαφής προειδοποίηση που ήταν αποτέλεσμα του διπλωματικού μαραθωνίου της Ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους. «Η ελληνική κυβέρνηση βήμα βήμα κατάφερε να αλλάξει τη θέση σε Ουγγαρία και Ρουμανία που είχαν παραδοσιακά φιλοτουρκική θέση».

Παράλληλα κάλεσε σε ενότητα τα πολιτικά κόμματα προτρέποντάς τα να είναι προσεκτικά σε ότι αφορά τα διχαστικά σύνδρομα, καλώντας τα να θυμηθούν πόσο έχουμε πληρώσει στο παρελθόν εθνικούς διχασμούς. «Να αποφεύγουμε ακραίες δηλώσεις που ενισχύουν διχαστικά σύνδρομα, αλλά και από την τουρκική πλευρά, επιχειρείται μια εκμετάλλευση δηλώσεων ελλήνων πολιτικών διαστρεβλώνοντας τες κατά το δοκούν»

Τέλος, υπενθύμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, αποτελούν μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη απέναντι στις όποιες βλέψεις της Άγκυρας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr