Απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας ζητά ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας στη Βουλή, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς/ ακαδημαϊκού έτους.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει αρχικά πως η φωτιά και οι συνέπειές της δημιούργησαν αντικειμενικά μια συνθήκη άνισης μεταχείρισης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους εξεταζόμενους μαθητές. Σημειώνει πως υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, η οποία έχει εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν και προβλέπει την καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές στα πανεπιστημιακά τμήματα και ρωτά την υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να εκδόσει αντίστοιχη απόφαση και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιώντας τη δέσμευσή της προς τους φορείς της περιοχής.

Εν συνεχεία, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο ζήτημα της δημιουργίας Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Μαντούδι, ένα σχολείο που με βάση το σχετικό ΦΕΚ δεν πρόκειται να ιδρυθεί ούτε φέτος, παρότι έχει ήδη κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από το 2020, παρότι έχουν υπάρξει σχετικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και παρότι ότι δεν υπάρχει άλλη τέτοια δομή στη Βόρεια Εύβοια.

Τέλος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέρχεται στην απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με βάση την οποία επιτελείται μια διαρκής υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, με σειρά υποβαθμίσεων των τοπικών Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων. Ο βουλευτής Ευβοίας τονίζει την έντονη και εύλογη αντίθεση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, ζητώντας από το υπουργείο να λάβει υπόψιν του τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες του νομού και να επαναθεωρήσει τη στάση του.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr