Αρχική Πολιτισμός Έρχεται το 1ο Chiliadou International Film Festival

Έρχεται το 1ο Chiliadou International Film Festival

71
0

Το 1ο Chiliadou International Film Festival θα λάβει χώρα στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας από τις 25 έως τις 26 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει υπαίθριες προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, σύγχρονης, ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, με ελεύθερη είσοδο. Οι ταινίες θα προβληθούν στην ομιλούσα γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Σκοπός του κινηματογραφικού αυτού διημέρου, είναι να καθιερώσει στην περιοχή καλοκαιρινές κινηματογραφικές συναντήσεις, προβάλλοντας ένα ευρύ φάσμα δημιουργιών, σε ένα ασυνήθιστο και επαναπροσδιορισμένο νησιωτικό τοπίο.

Το φεστιβάλ στην παραλία Χιλιαδού, τοποθετημένο στη μέση του ”πουθενά”, απαλλαγμένο από τις συνηθισμένες απαιτήσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας, επιδιώκει να ενσωματώσει στο πρόγραμμα του απροσδόκητα αγαπημένες ταινίες, τις οποίες θα μας καλέσει (ξανά) ανακαλύψουμε.

Σε αυτό το μοναδικό τοπίο, το Chiliadou International Film Festival επιδιώκει να προσφέρει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία στους επισκέπτες του, και να γίνει μια «πρόσκληση» για το σύμπαν των ταινιών οι οποίες θα αποτελέσουν ένα μέσο διαφυγής προς το όνειρο.

Εκκινώντας από μια αυθόρμητη και γνήσια ανάγκη για τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού «πομπού» στην περιοχή, και μέσα από την πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων η οποία αποφάσισε να σηκώσει πανιά και να δώσει μορφή στο όραμα αυτό, το φεστιβάλ σαλπάρει στο τέλος του καλοκαιριού, γιορτάζοντας τη δύναμη της κινούμενης εικόνας και την σπάνια ομορφιά της ανατολικής Εύβοιας.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των προβολών.

Chiliadou International Film Festival

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας
25 με 26 Αυγούστου 2023
Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε ακόμη: Βρείτε ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Παραλία Χιλιαδού

Πως θα βρεθείτε στην Παραλία Χιλιαδού

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr