Τα σωματεία των Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας καθώς και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνουν με επιτυχία το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας, μία πρωτοβουλία που έχει αγκαλιαστεί από εκατοντάδες μαθητών, γονιών και εθελοντών εκπαιδευτικών στην περιοχή μας.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας ξεκίνησε και συνεχίζει εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια.

Έχει βοηθήσει με την ανιδιοτελή προσφορά των καθηγητών και των σωματείων που το λειτουργούν, δεκάδες παιδιά και με ενισχυτική διδασκαλία και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί ακόμη δεν έχει διευκολυνθεί η λειτουργία του από το Δήμο Χαλκιδαίων. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, τα τμήματα έχουν σχηματιστεί και οι εθελοντές καθηγητές είναι έτοιμοι να αρχίσουν. Όμως η άδεια για τη λειτουργία του φροντιστηρίου στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, δεν έχει δοθεί.

Ζητάμε άμεση απάντηση αν ο Δήμος κι η Σχολική Επιτροπή έχουν σκοπό να διευκολύνουν τη λειτουργία του ή να βάλουν εμπόδια σε αυτό.

Πηγή: eviaportal.gr