Αρχική Πολιτική Επίκαιρη ερώτηση του Μίλτου Χατζηγιαννάκη: Εγκληματική υποβάθμιση του Γ.Ν. Χαλκίδας

Επίκαιρη ερώτηση του Μίλτου Χατζηγιαννάκη: Εγκληματική υποβάθμιση του Γ.Ν. Χαλκίδας

77
0

Αρχική/Πολιτική/Επίκαιρη ερώτηση του Μίλτου Χατζηγιαννάκη: Εγκληματική υποβάθμιση του Γ.Ν. Χαλκίδας

Την πλήρη απαξίωση και την εγκληματική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας λόγω των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ φέρνει στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας, δυόμιση χρόνια μετά τη μεταφορά του σε νέο κτίριο, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά και γνωστά σε όλους προβλήματα υποστελέχωσης. Το νοσοκομείο λειτουργεί με 23 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματά του να υπολειτουργούν, ενώ το υπάρχον προσωπικό βρίσκεται στα όρια σωματικής και ψυχολογικής κατάρρευσης λόγω των εντατικών ρυθμών και των οφειλόμενων ρεπό και κανονικών αδειών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν οι πολίτες.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι ακόμα και στην πρόσφατη -και με έντονο προεκλογικό άρωμα- προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις μόνιμων γιατρών πανελλαδικά, για το Γ.Ν. Χαλκίδας προκύπτει η κάλυψη ενός και μόνο ακτινολόγου και αυτή από επαναπροκήρυξη. Κανένας παθολόγος και κανένας γιατρός για τα επείγοντα, τη στιγμή που για να λειτουργήσουν τα τμήματα αυτά χρειάζονται κανονικά 10 με 12 γιατρούς και τουλάχιστον 6-8 για να καλυφθούν οι ανάγκες στοιχειωδώς.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης εκτιμά πως η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ επί της ουσίας ακυρώνει τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον σύγχρονο εξοπλισμό του νοσοκομείου, οδηγώντας σε πλήρη απαξίωση και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της Χαλκίδας και της Εύβοιας συνολικά υποβάθμιση, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν η κυβέρνηση της ΝΔ την πρόθεση να καλυφθούν επιτέλους οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό στο νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ώστε το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών να διέπεται από όρους επάρκειας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr