Εκτός κυβέρνησης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός εν μέσω μάλιστα αγροτικών κινητοποιήσεων μετά τις προκλητικές αναφορές του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης για το πώς κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία μετά τη φονική πυρκαγιά του 2007 στην Ηλεία και την αντίδραση του υπουργού o οποίος ήταν παρών σε σύσκεψη.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σπάρτη μπορεί να μην είχε αμιγώς αγροτικό περιεχόμενο αλλά έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο της ΝΔ Πέτρο Δούκα να θυμηθεί πως όταν θέλεις μπορείς να πάρεις τις εκλογές ακόμα και αν έχεις νεκρούς σε πυρκαγιές.

«Είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές, στις εκλογές του 2007, είχα κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους που είχαν (καεί)… (Εδώ ο υπουργός λέει ότι «αυτά θα μείνουν αξέχαστα» και ο Λυκουρέτζος πίνει νερό…) Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι κι εκεί που πέφταμε 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγα και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι…» Ο υπουργός Λιβανός του λέει: «από τότε έχετε μείνει στην ιστορία».

Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης είναι υφυπουργός και ο Ευβοϊώτης Σίμος Κεδίκογλου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr