Αρχική Πολιτική Εκλογές 2023: Κάλπες στις 25 Ιουνίου

Εκλογές 2023: Κάλπες στις 25 Ιουνίου

91
0

Ολοκληρώθηκε η τυπική σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της Κυριακής αφού απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η οποία τυπικά θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα μετά την διάλυση της Βουλής που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Πλέον στη μία το μεσημέρι λαμβάνει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο κ.Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου- αρχαιότερος στην ηγεσία ανώτατου δικαστηρίου και να ορκισθεί αύριο Πέμπτη, ώστε μεθαύριο να ορκισθεί και το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο με το οποίο η χώρα θα πάει στις νέες εκλογές, στις 25 Ιουνίου με εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε σήμερα, 24 Μαΐου και ώρα 11:00, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr