Ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Χαλκιδέων για Όλους κ. Τάσος Καλαθέρης, ζητά την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής σχετικά με την αύξηση κλινών covid, στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καλαθέρη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι γνωστό ότι λειτούργησε άρον-άρον χωρίς την απαραίτητη στελέχωση, για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης.

Εδώ και δύο μήνες η Χαλκίδα και όλη η Εύβοια βασανίζεται από τον Covid και έχει μπει σε βαθύ κόκκινο, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βρίσκονται σε απόγνωση με τον τρόπο λειτουργίας του και όμως δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια στελέχωσης έστω και μερικής.

Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση, επειδή σφίξανε τα γάλατα στην Αττική, αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να μετατρέψει κλίνες ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε κλίνε για ασθενείς από την Αττική.

Σύμφωνα, μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, ασθενείς του Νοσοκομείου σε βαρείες μετεγχειρητικές καταστάσεις, νεφροκαθάρσεις, μεταφέρονται στην Αθήνα ώστε οι αντίστοιχες κλίνες στην ΜΕΘ Χαλκίδας να αδειάσουν και να μετατραπούν σε κλίνες COVID.

Από χθες, έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες.

Έχουν δημοσιεύσει σκληρές αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, ο Σύλλογος φίλων του Νοσοκομείου και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μόνο αυτοί είναι ευάσθητοι από τους εξη του νομού, ζητώντας την άμεση κατάργηση της απόφασης και την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επειδή θεωρώ ότι η ΕΠΖ δεν υπάρχει μόνο για να εγκρίνει την κοπή ενός πεύκου ή την χορήγηση θέσης στάθμευσης της λιμουζίνας ενός ΔΗΘΕΝ ΑΜΕΑ -καθεστώς που δεν αγγίζουμε δυο χρόνια τώρα- και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι εκτων ουκ άνευ, τεράστιο ζήτημα που άπτεται άμεσα των θεμάτων που αφορούν την ΕΠΖ ζητώ την άμεση σύγκλιση δια ζώσης της ΕΠΖ προς λήψη απόφασης εισήγησης προς το ΔΣ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης κυβερνητικής απόφασης.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ

Πηγή: eviaportal.gr