Η προβολή του ντοκιμαντέρ “Mπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Λεωφ. Χαϊνά 93, στη Χαλκίδα, στην πρωινή ζώνη 10:30. Το ντοκιμαντέρ το δημιούργησε ο Χρήστος Ιωαννίδης και θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των δράσεων του 15ου Φεστιβαλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζονται οι Συναντήσεις/Συνέδριο: Walking Practices/Walking Art/Walking Practices που πραγματοποιήθηκαν στις Πρέσπες το 2019 στις οποίες ήμουν επιστημονικά υπεύθυνος.

Μπορεί κανείς να κάνει τέχνη περπατώντας; Μπορείς να περπατήσεις ένα έργο τέχνης όπως ένας ζωγράφος ζωγραφίζει έναν πίνακα ή όπως ένας σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία; Τι είναι η περιπατητική τέχνη; Παράγει απτά έργα ή άυλες εμπειρίες; Είναι περφόρμανς ή τεχνική; Το 2019 ένα συνέδριο περιπατητικής τέχνης οργανώθηκε στις Πρέσπες: καλλιτέχνες και θεωρητικοί τέχνης από όλο τον κόσμο, συναντιούνται, συνομιλούν και περπατούν, ανακαλύπτοντας το περιβάλλον, τον χρόνο και τα σώματα τους. Ως εργαλείο, περφόρμανς ή μέσο διερεύνησης του χώρου, το περπάτημα χρησιμοποιείται στην τέχνη και οι συντελεστές του καλούν σε διάλογο τον θεατή, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr