Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος Evia Support and Promotion για την προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Εύβοιας, που έγινε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται μετά από πρόταση του κ. Πνευματικού και σε συνεργασία με την εταιρεία Yoleni’s και το Yoleni’s Greek Gastronomy Center, στοχεύει στην στήριξη των παραγωγών των πυρόπληκτων περιοχών και συνολικά της Εύβοιας, μέσα από τοποθέτηση των προϊόντων τους σε προβεβλημένα σημεία πώλησης στο εν λόγω Κέντρο Ελληνικής Γαστρονομίας, για τους επόμενους δυο μήνες, και τη δημιουργία ειδικού καλαθιού, με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας της Εύβοιας, που θα προωθηθεί ως εταιρικό δώρο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, από πολλές και γνωστές εταιρίες. Το πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων κυρίως κατά την εορταστική περίοδο αλλά και τη γνωριμία του κόσμου με τα μικρά αυτά ‘διαμάντια’ που παράγει και που θα πρέπει να συνεχίσει να παράγει η περιοχή μας.

«Στήριξα από την πρώτη στιγμή την κίνηση αυτή, φέρνοντας τοπικούς παραγωγούς σε επαφή με τους ανθρώπους της Yoleni’s, γιατί πιστεύω ότι στηρίζοντας τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Εύβοιας, στηρίζουμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, μπορούν να ανοίξουν νέοι δρόμοι και νέες διεθνείς αγορές για τα μοναδικά ευβοιώτικα προϊόντα. Ανάμεσα στους παραγωγούς, βρίσκονται και νέα παιδιά, με φρέσκες ιδέες, που επέλεξαν να μείνουν και να παράγουν στην Εύβοια. Ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, όλους αυτούς που με μεράκι και προσωπική προσπάθεια, κρατάνε ψηλά την ποιότητα και δίνουν ζωή στον τόπο μας» δήλωσε ο κ. Πνευματικός.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr