Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι “διαλύει” τις λαϊκές αγορές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στη Πανδημία και με κύμα Ακρίβειας :

Διαλύει τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών – τη στήριξη των νοικοκυριών με φθηνά & φρέσκα προϊόντα, εκτοπίζει τους παραγωγούς –μας στέλνει στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων. Ξηλώνει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αντί για «άδεια» θα υπάρχει «θέση» που θα αποκτά κάποιος με διαγωνισμό, βάζει κριτήρια για τις θέσεις: ΠΤΥΧΙΑ, ηλικία, αριθμό παιδιών(νέοι-πολύτεκνοι με πτυχίο!) ανεργία και αστεγία παραγωγού αγρότη ή πωλητή.

Αποκλείει τους εκπροσώπους παραγωγών και μικροπωλητών από την λήψη αποφάσεων για ζητήματα που τους αφορούν, διαλύει τις Αγορές Καταναλωτών και κρύβει το πραγματικό σχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο σε μια σειρά ΥΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ΝΙΚΗ του κινήματος εμπλεκομένων παραγωγών και καταναλωτών την απόσυρση διατάξεων , ανάθεσης των λαϊκών αγορών σε εταιρείες συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αδειοδοτήσεων Νομικών προσώπων – Εταιρειών.

Συμπαραστέκεται στους συλλογικούς φορείς και καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους θεσμικούς εκπροσώπους των λαϊκών αγορών.

Δεσμεύεται ότι θα καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, και των αγορών καταναλωτών. Θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στις μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν ‘’άλλα’’ συμφέροντα ενάντια στο όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr