Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Στερεά Υπεροχής», όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι καταστροφικές συνέπειες του κυκλώνα Ιανού, που έπληξε και μέρος της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα τη Φθιώτιδα, η επικρατούσα κατάσταση στην Εύβοια, δύο μήνες μετά την καταστροφή, οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες, τόσο του κρατικού μηχανισμού όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων πολιτών, τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας και στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, μέσω της αξιοποίησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, οι επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α., με αποδυνάμωση του ρόλου του περιφερειακού συμβουλίου.

Συζήτηση έγινε και για τις παλινωδίες στη διαχείριση προσφυγικού – μεταναστευτικού, αναφορικά με τη δημιουργία ή όχι νέας Δομής στις Θερμοπύλες, τις ακραίες και ντροπιαστικές αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα από μικρή ομάδα κατοίκων και την ολιγωρία στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων της Ριτσώνας.

Έντονα προβλημάτισε η θετική γνωμοδότηση, για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση «Μεγάλη Λούτσα», του δήμου Λεβαδέων.
Απόφαση σε πλήρη αναντιστοιχία με το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.

Με λύπη διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, η ολιγωρία της Περιφερειακής Αρχής για μακρόπνοα έργα καθώς και στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, με στοχευμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ασυνέπειά της στην τήρηση συλλογικών αποφάσεων και η αδυναμία της να λειτουργεί αυτόνομα απέναντι σε αποφάσεις της κυβέρνησης, που βλάπτουν την κοινωνία και το περιβάλλον της Στερεάς Ελλάδας.

Προβληματική καθίσταται και η άρνησή της για τακτικότερες συνεδριάσεις του Συμβούλιου, με περιορισμό των θεμάτων, όπως έχουμε πολλάκις προτείνει, δείχνοντας με τη συμπεριφορά της, ότι οι διακηρύξεις περί νεωτερικότητας, συνεργειών και τομών, ήταν προσχηματικές, στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής, προσφιλές άθλημα όλων των ομογάλακτων στελεχών της ΝΔ και εφαρμοζόμενη τακτική από την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο.

Η παράταξη Στερεάς Υπεροχής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, είχε δηλώσει εξ αρχής ότι θα στηρίζει προτάσεις και κινήσεις με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και θα στέκεται κριτικά και αυστηρά σε κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ένας ακόμα χαμένος χρόνος, προστέθηκε ήδη στα προηγούμενα πέντε της θητείας,
της περιφερειακής αρχής και δυστυχώς τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, τα προβλήματα άλυτα και η ομάδα που διοικεί, εξαντλείται στην επικοινωνιακή διαχείριση και στο παιχνίδι με τα social media!

Ας ελπίσουμε σε σύντομη αλλαγή πλεύσης.
Η Στερεά Ελλάδα περιμένει λύσεις, από μια στιβαρή και αποτελεσματική διοίκηση, την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει και την αναζητά.

Πηγή: eviaportal.gr