Η παράταξη Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας και ο επικεφαλής της πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης ανακοίνωσε την αποχώρηση από την Οικονομική Επιτροπή και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων λόγω μη νόμιμης σύνθεσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Κυρία Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων και μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες σε αυτές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατόπιν αυτού οι συνεδριάσεις καθώς και η σχετική λήψη αποφάσεων τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσον και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν είναι στο εξής νόμιμες, τυχόν δε αποφάσεις τους είναι άκυρες και επιφέρουν αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις αυτών των Επιτροπών και προτείνουμε τα θέματα να παραπέμπονται για λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς που κοινοποιείται η παρούσα αναφορά παρακαλείται, ως ελεγκτής νομιμότητας, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, ως αρμόζει σε κράτος Δικαίου.

Με εκτίμηση
Για την Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Χαλκιδέων

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr