Το Τελευταίο Θρανίο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας για τη νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω covid-2019.

Με κανένα ουσιαστικό νοιάξιμο για τους μαθητές και τις μαθήτριες άρχισε και συνεχίζεται η δύσκολη, φετινή σχολική χρονιά. Αυξάνονται οι αριθμοί των μαθητών ανά τμήμα με καμιά πρόνοια κυρίως για την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των θρανίων και οριοθέτησης των 3 τ.μ. ανά παιδί στη σχολική αίθουσα.

Μοιράζεται αφειδώς και ανεξέλεγκτα χρήμα στα ΜΜΕ και στις άχρηστες μάσκες, ενώ δεν προσλαμβάνονται επιπλέον άτομα προσωπικού καθαριότητας.
Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε τμήματα σχολείων και δεν οργανώνονται άμεσα τεστ ελέγχου σε παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό. Με παλινωδίες δρομολογούνται οι άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ιδιαίτερα μάλιστα στη Δευτεροβάθμια επαναφέρεται η αναγραφή της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, η αισθητική αγωγή αποψιλώνεται και η κοινωνιολογία εξοβελίζεται από τα προγράμματα σπουδών, επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων και το σχολείο εντατικοποιείται σε αγχωτικό για τα παιδιά, εξεταστικό κέντρο.

Μετά αναρωτιόμαστε για τις καταλήψεις, αλλά γρήγορα κατασυκοφαντούνται οι αγώνες των παιδιών και ποινικοποιούνται. Δεκατετράχονα περνούν μέρες και νύχτες στη ΓΑΔΑ και περιμένουν την κοινωνική κατακραυγή και τη συμπαράσταση γονιών και συμμαθητών για την απελευθέρωσή τους.

Όμως τα σχολεία δεν τα κλείνουν με τις καταλήψεις τα παιδιά. Τα κλείνει η κυβερνητική αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση της πανδημίας.
Και τελειώνοντας όπως αρχίσαμε: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Πηγή: eviaportal.gr