Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου στην Χαλκίδα, η «Γιορτή Σαρδέλας» με στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου θαλασσινού προϊόντος αλλά και του ρόλου της Εύβοιας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής του.

Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και το Σωματείο Ιχθυέμπορων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με υποστηρικτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης –αναψυχής –ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», το IEK PRAXIS, την Alia Sea Food Company και το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, θα διεξαχθούν ανοιχτά εργαστήρια με διαγωνισμούς μαγειρικής, παρουσία του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου και δραστηριότητες με το τοπικώς παραγόμενο προϊόν με τη συμμετοχή παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη τη χώρα.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6937759163 και κερδίσετε δωρεάν πακέτα διακοπών στην Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, το γαστρονομικό φεστιβάλ θα ενισχύσει έμπρακτα κοινωνικές δομές της Εύβοιας με δράσεις αλληλεγγύης όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».

Η υπεροχή της σαρδέλα Εύβοιας έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων καθώς αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική επιλογή χάρη στην ιδιαιτερότητα της γεύσης της.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το Φεστιβάλ

Το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr