Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Ιστιαία 100.4 FM και στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα παραχώρησε ο Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην επικείμενη προκήρυξη μόνιμων διασωστών ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, στο αίτημα για πλωτό ασθενοφόρο στην Εύβοια, στο Κ.Υ. Ιστιαίας, καθώς και στην πρόσφατη απόφαση του ΦΟΔΣΑ για μεταφορά των απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Χαλκίδας στην Ιστιαία.

Αναφορικά με τον νέο Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι: «το ΕΚΑΒ είναι αυτοδιοικούμενος Οργανισμός που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Η δέσμευση που απέσπασα από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ είναι ότι με την προκήρυξη του Ιανουαρίου από τις 250 θέσεις μόνιμων διασωστών, εκ των οποίων οι 200 θα προβλέπονται για την Αττική, εμείς θα έχουμε τις 11, προκειμένου να λειτουργήσουν δύο βάρδιες στο ΕΚΑΒ Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με έδρα τον οικισμό της Δάφνης. Είναι ένας διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό, συνεπώς τα αποτελέσματα θα τα έχουμε, σε περίπτωση ενστάσεων, μέχρι τέλος του χρόνου. Για μόνιμες θέσεις διασωστών έχουμε πάντα και σε όλη την Ελλάδα πλήρωση θέσεων. Συνεπώς, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τον Τομέα στη Δάφνη εντός του 2023».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι: «στον νέο τομέα δε θα έχουμε πρόβλημα ως προς τα ασθενοφόρα. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο ασθενοφόρο και θα υπάρξει και επιπλέον ένα, μέσω δωρεάς».

Αναφορικά με την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι: «όπως είχε δεσμευθεί η Αν. Υπουργός κ. Γκάγκα το ΚΥ Ιστιαίας ενισχύεται με έναν γιατρό, διευθυντή, Παιδιατρικής, έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής και το ΚΥ Μαντουδίου με έναν διευθυντή γενικής ιατρικής, οι οποίοι βρίσκονται στη φάση της ορκωμοσίας. Για τις δύο θέσεις των νεφρολόγων, δυστυχώς, κατέστη άγονη και πάλι η διαδικασία. Έχουν δοθεί όλα τα απαραίτητα κίνητρα για την πλήρωση των θέσεων αυτών, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τον ιδιωτικό τομέα και για το λόγο αυτό είναι μειωμένο το ενδιαφέρον των νεφρολόγων. Συνεπώς, αυτό που υποστήριζα και αποτελούσε για εμένα λύση είναι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να καλυφθεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να λειτουργήσει δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος και πιστεύω ότι προς τα εκεί θα κατευθυνθούμε».

Αναφορικά με την ανάγκη πλωτών διακομιδών ασθενών ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε τα εξής: «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για αυτό το θέμα. Πρόσφατα κατέθεσα και Ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χειμάρα στην οποία τονίσαμε ότι χρειαζόμαστε σύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα με πλήρη εξοπλισμό, όπως στις Κυκλάδες, και όχι απλά σκάφη, που θα χρησιμοποιούνται για τις διακομιδές, καθώς αυτό δεν καλύπτει στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη υποστήριξης των ασθενών. Συνεπώς, ζητάμε κατά τη διενέργεια της προμήθειας η οποία θα διενεργηθεί μέχρι τον Μάρτιο η Εύβοια να συμμετέχει».

Αναφορικά με τη νέα απόφαση του ΦΟΔΣΑ, ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε τα εξής: «Διαφωνώ πλήρως με την απόφαση του ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Χαλκίδα στην Ιστιαία. Ο ΦΟΔΣΑ είναι ένας ιδιωτικός φορέας. Έχω τοποθετηθεί ξανά στο παρελθόν για το ότι διαφωνώ με τη σύστασή του, καθώς και με τον τρόπο που λειτουργεί. Επίσης, με βάση τα στοιχεία που είχα παρουσιάσει, καθώς ο ΦΟΔΣΑ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πληρώνουμε στον Δήμο Χαλκιδέων, τον οποίο παρακολουθούσα ως Δήμαρχος, τρεις φορές περισσότερο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι ένας Οργανισμός που λειτουργεί με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, μακριά από τις κοινωνίες, χωρίς διαβούλευση και χωρίς ανοιχτές διαδικασίες».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr