Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης αμέσως μετά την εκδήλωση του πλημμυρικού φαινομένου τον Οκτώβριο του 2021 είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να προχωρήσει γρήγορα η αυτοψία για την εκτίμηση των ζημιών προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2021, κατόπιν δημοσίευσης της με Αριθμ.: 174080 ΕΞ 2022 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Η απόφαση αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν σε περιοχές του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, με την σχετική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 6067/28.11.2022), γίνεται ο καθορισμός της επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 10ης Οκτωβρίου 2021, σε περιοχές του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας. Η Υπουργική Απόφαση αφορά κυρίως τις περιοχές Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά της Δ.Ε. Νηλέως και Στροφιλιά της Δ.Ε. Κηρέως.

Με την παραπάνω Απόφαση καθορισμού της επιχορήγησης πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αποζημίωση των πληγέντων. Αναμένεται η έκδοση απόφασης και για τις άλλες περιοχές που επλήγησαν.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr