Αρχική Πολιτική Υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

77
0

«Αποφάσισα η μία από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα κατέλθω στις εκλογές της 21ης Μαΐου, να είναι η πατρίδα μου η Εύβοια, η οποία επλήγη βαρύτατα. Και ειδικά η Βόρεια Εύβοια από την Αιδηψό επλήγη από αυτή την φοβερή πυρκαγιά. Αφέθηκε εγκαταλελειμμένη και με την υποψηφιότητά μου εκεί θέλω ακριβώς να υπογραμμίσω ότι αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε, όπως και το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, δεν πρόκειται να ξεχαστεί», έκανε γνωστό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ως προς ενδεχόμενη στήριξη κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, με ψήφο ανοχής, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν θα δώσουμε ούτε ανοχή ούτε στήριξη. Και το λέω ξεκάθαρα. Το έχω πει σε όλους τους τόνους. Βλέπετε οι άλλοι κρύβονται και κοροϊδεύουν διότι στα αλήθεια προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο, να πάρουν την ψήφο του και μετά να κάνουν πράγματα τα οποία παρασκηνιακά έχουν προσυμφωνήσει αλλά δεν τα λένε στους πολίτες.

(…) Θεωρώ ότι για δεκαετίες ο απλός κόσμος ενθαρρύνθηκε να μη συμμετέχει. Και επειδή ο περισσότερος απλός κόσμος δεν εγκρίνει αυτές τις πολιτικές, βολεύονταν τα κόμματα εξουσίας στην αποχή, στην περιθωριοποίηση, στη μη συμμετοχή των ανθρώπων. Έχω την αίσθηση ότι έχουν υπάρξει πολύ σοβαρά γεγονότα που έχουν κινητοποιήσει και την ψυχή μας. Το Μάτι ήταν μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Το κάψιμο, το Ολοκαύτωμα στη Βόρεια Εύβοια ήταν μια φοβερή τραγωδία. Έγκλημα στα Τέμπη, μια φοβερή τραγωδία – έγκλημα. Όλα αυτά έχουν κοινό παρανομαστή, και είναι αυτές οι ανάλγητες αδιάφορες κυβερνήσεις που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους.

Σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε να συμμετέχει σε «μέτωπο κομμάτων» η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε:

«Δεν έχουμε μηχανισμούς, δεν έχουμε όργανα, δεν έχουμε καρέκλες, δεν έχουμε επιτελείς, έχουμε οριζόντια συγκρότηση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Δεν είμαι καθόλου μόνη μου σας διαβεβαιώ. Είμαι καθημερινά δίπλα και μαζί με τα κινήματα, μαζί με ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, με πολίτες. Δεν αποκαλώ τους συμπολίτες μου ψηφοφόρους. Είναι πολίτες οι οποίοι ενεργοποιούνται και δεν καθόλου δεν αυτοπροσδιορίζονται όλοι ως αριστεροί, ούτε εγώ ζητάω τέτοιου είδους διαπιστευτήρια από τον κόσμο.

Για τον πατέρα της, πρώην πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, σημείωσε:

«Είναι μία προσωπικότητα την οποία θαυμάζω και ένας άνθρωπος που εκτός του ότι τον λατρεύω ως πατέρα μου, τον εκτιμώ απεριόριστα για τους αγώνες του, για το γεγονός ότι έχει πληρώσει με την ελευθερία του και με τη σωματική του ακεραιότητα, βασανίστηκε άγρια στη χούντα. Τις ιδέες του τις υπηρέτησε, δεν τις πρόδωσε ούτε τις πούλησε. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, που για μένα είναι υπόδειγμα, μας έκανε τη μεγάλη τιμή πολύ πρόσφατα και διατύπωσε δημόσια την υποστήριξή του στην Πλεύση Ελευθερίας με ένα κείμενο που θα το δημοσιοποιήσουμε και αύριο και έχει μια ξεχωριστή -θεωρώ- αξία και για τον κόσμο της Αριστεράς. Για να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μην αποποιούνται κάποιοι τους αγώνες και όλη την πεντακάθαρη διαδρομή κάποιων ανθρώπων που αγωνίστηκαν, οι οποίοι ούτεε ξεπούλησαν, ούτε εξαργύρωσαν».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr