Του Θανάση Τάρτη δικηγόρου Χαλκίδας

Η δυναμική των πραγμάτων δεν μπορεί να ανακοπεί. Το επικίνδυνο επιτελικό παρακράτος και την γκεμπελίστικη προπαγάνδα επιβεβαίωσε το απίστευτο παραλήρημα στη Βουλή, τη Δευτέρα, και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τρίτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν επιμέρισε την ευθύνη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι…

Πρόκειται για ένα μονότονα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, λασπολογίας, συκοφάντησης και απαξίωσης του αντιπάλου κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του στο Μαξίμου είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών με τα ασύστολα ψεύδη.

Μετά και την γκεμπελίστικου χαρακτήρα προπαγάνδα του Μαξίμου ή του Λαβρέντι Μπέρια όπως θέλει ο καθείς να το ερμηνεύσει ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι… απρόθυμος να ενημερωθεί γιατί κάτι θέλει να κρύψει», θα πυροδοτήσει σκληρές αντιπαραθέσεις. Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα.

Όπως φαίνεται ο Πρωθυπουργός δε θα αναλάβει την ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, διότι αν το έκανε θα έπρεπε να παραιτηθεί, γι’ αυτό και οι συκοφαντίες σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του και οι θρασύδειλες προσπάθειες συμψηφισμών και άλλα πολλά αντάξια του ανδρός, αλλά ανάξια ενός Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απέδειξε για άλλη μια φορά ο αμετανόητος αλαζόνας, ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Η μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει όμως να γίνεται ορατή και δεν τους σώζουν ούτε τα «από μηχανής… γκάλοπ» που κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θαλασσοπνίγεται, εμφανίζονται σαν σωσίβια, και τον βγάζουν «αλώβητο και ατσαλάκωτο».

Ο κύριος Μητσοτάκης πάλι δεν φταίει. Φταίει η Ρωσία, που θέλει… να τον αποσταθεροποιήσει! Είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια, αλλά ο πρωθυπουργός δε φταίει. Φταίει η διεθνής κρίση. Είμαστε πρωταθλητές σε νεκρούς από Covid-19, αλλά δε φταίει. Φταίει ο παγκόσμιος χαρακτήρας της πανδημίας…

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο ορισμός του διεθνούς διασυρμού και του εξευτελισμού των πολιτών της.

Και μη ξεχνάτε ότι κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος η παραβίαση του δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών, αλλά ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, είναι ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών όμως δεν έχει μόνο την αδιαμφισβήτητη πολιτική διάσταση, έχει – όπως αναλύεται στο άρθρο – και μια σοβαρότατη ποινική διάσταση. Και αν η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ή ακόμα χειρότερα του ουραγού στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης, είναι βέβαιο ότι θα κλονίσει «συθέμελα» την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της.

Εν αναμονή εξελίξεων την Πέμπτη που θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ τρέχουν και οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Εξεταστικής.

Καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη. Δεν είμαστε λαός λωτοφάγων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr