Η φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά πραγματικότητα. Μάθε τώρα και εσύ πως θα την αποκτήσεις εύκολα, από την άνεση του χώρου σου. Σίγουρα το να μπαίνεις στη διαδικασία να αναζητάς ασφάλεια αυτοκινήτου που προφέρει και πολλές καλύψεις και δεν κοστίζει αρκετά χρήματα σου φαίνεται ένα ακατόρθωτο task.

Πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είναι, απλά δεν ακολουθείς τον τρόπο που θα σε οδηγήσει στα best value for money συμβόλαια. Τι λες είσαι έτοιμος να δεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να έχεις τώρα και εσύ φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ενημερώσου
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ενημερωθείς για τις ασφάλειες αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διαβάσεις για τις καλύψεις και τον τρόπο ενεργοποίησης τους. Να διαβάσεις για τα ποσά στην κάθε περίπτωση και να έχεις μία εικόνα για το τι πρόκειται να αγοράσεις. Δεν πρέπει να έχεις άγνωστες λέξεις.

Κάνε έρευνα αγοράς
Η έρευνα αγοράς είναι το νο1 πράγμα που πρέπει να κάνεις σε κάθε αγορά σου. Είναι αυτή που χαρτογραφεί τις τιμές, τις υπηρεσίες και φυσικά λειτουργεί ως φίλτρο για το τι ακριβώς πρέπει να επιλέξεις. Βρες τις ασφάλειες αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρουν και σύγκρινες τες. Θα δεις ότι διαφέρουν σε πολλά σημεία. Διάλεξε αυτή που σε καλύπτει περισσότερο από τις άλλες σε αυτά που ζητάς και φυσικά είναι μέσα στο budget σου.

Θέσε προϋπολογισμό
Μιλώντας για budget και χρήματα θα πρέπει να κάνεις και τον οικονομικό σχεδιασμό σου, ώστε να μην ξεφύγεις ποτέ από αυτόν. Το να πεις εγώ διαθέτω το x ποσό και μπορώ να το ξεπεράσω μέχρι εκεί είναι ο τρόπος να μείνεις σε μία οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου. Κινήσου μέσα στα πλαίσια που έχεις θέσει και ποτέ μην ξεφύγεις από αυτά, εάν νιώθεις πως δεν μπορείς να δώσεις παραπάνω χρήματα ή θα σου στερήσουν μία μελλοντική συντήρηση του οχήματος.

Παίξε με τις καλύψεις
Πολλές εταιρείες παρέχουν πολύ οικονομικό βασικό συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου, όμως «χτυπούν» στις επιπλέον καλύψεις. Είναι ένα εμπορικό τρικ για να ανεβάζουν την τιμή των συμβολαίων χωρίς να επιδρά άμεσα στην ψυχολογία του καταναλωτή. Παίξε λοιπόν με τις καλύψεις και εκτίμησε το τελικό ποσό στην κάθε εταιρεία. Θα διαπιστώσεις πως τελικά μία πολύ φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορεί να κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ όσο περίμενες εάν πρέπει να σου προσφέρει όσα με μία άλλη.

Πηγή: eviaportal.gr