Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές την ίδια στιγμή που καταγράφεται διαρκής ανοδική τάση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Φέτος στην τιμή υπολογίζεται και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία. «Με βάση τις σημερινές τιμές, εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα έφτανε το 1,50 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που την 1η Οκτωβρίου η αντίστοιχη τιμή ήταν στο 1,32 ευρώ το λίτρο» εξηγεί ο κ. Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Εν αναμονή του της έκδοσης τις προσεχείς μέρες, της υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους δικαιούχους, τα κριτήρια καθώς και το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται θα ανοίξει έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά στους παλαιούς δικαιούχους, θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος. Σε ό,τι αφορά στους νέους δικαιούχους, που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα φέτος.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr