Αρχική Lifestyle «Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης» στη Χαλκίδα

«Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης» στη Χαλκίδα

65
0

Αρχική/Lifestyle/«Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης» στη Χαλκίδα

Οι εκδόσεις Τόπος, το mέta | Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού και το βιβλιοπωλείο Πορθμός σας καλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Β. Πεπόνη «Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης: Από την Ουκρανία και την Πανδημία στη Νέα Πλανητική Τάξη» (εκδ. Τόπος/mέta).

Συζητούν με τον συγγραφέα Δημήτρη Β. Πεπόνη οι Σωτήρης Μητραλέξης, δρ πολιτικής επιστήμης & διεθνών σχέσεων, ερευν. δ/ντής mέta Κώστας Ράπτης, δημοσιογράφος, ερευν. συνεργάτης mέta στο καφέ AURORA, Τζιαρντίνι & Τσιριγώτη, Xαλκίδα, το Σάββατο 8 Aπριλίου 2023 και ώρα 18:30 «Σε τι κόσμο θα ζήσουμε; Ποια εποχή ανατέλλει μπροστά μας; Ζούμε το κύκνειο άσμα μιας παγκόσμιας τάξης και την απαρχή ενός νέου μακροϊστορικού κύκλου.

Με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας και την κρίση της πανδημίας, το βιβλίο σκιαγραφεί τη διαμόρφωση μιας νέας πλανητικής τάξης και πραγματεύεται την ολοκλήρωση τριών διαφορετικών και εν μέρει επάλληλων ιστορικών κύκλων, της μεταψυχροπολεμικής τάξης (1991-), του μεταπολεμικού κόσμου (1945-) και μιας μεγάλης εποχής της ανθρώπινης ιστορίας (19ος αιώνας-), της Εποχής της Μεγάλης Παρέκκλισης. Μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα και με έτος-ορόσημο το 2037, οι τρεις ιστορικοί κύκλοι που καθόρισαν τις τάξεις, τον κόσμο και την εποχή των τελευταίων δύο αιώνων θα έχουν ολοκληρωθεί: η μεγάλη παρέκκλιση θα έχει κλείσει.

Από την ιστορία στην πολιτική γεωγραφία, από την ολοκλήρωση της αμερικανικής ηγεμονικής περιόδου στην επιστροφή της Ασίας, από την τεχνολογία στη δημογραφία και από τη νεωτερικότητα στη μετα-εκκοσμίκευση, το βιβλίο επιχειρεί μια ανατομία των εξελίξεων μακράς κλίμακας, με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για την κατανόηση των κοσμοϊστορικών μεταβολών που λαμβάνουν χώρα στο μεταίχμιο του τέλους μιας εποχής και της απαρχής ενός νέου μακροϊστορικού κύκλου.»

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr