Η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας ΚΚΕ καταθέτει κοινό αίτημα για να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου οι διώξεις εργαζομένων του Δήμου.

Ακολουθεί η επιστολή του ΚΚΕ:

Όπως είναι γνωστό έχει προκύψει το ζήτημα της δίωξης εργαζομένων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ανάμεσά τους και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, από τον κ. Δήμαρχο. Θεωρούμε το θέμα πάρα πολύ σοβαρό καθώς πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και κατεπείγουσας σημασίας καθώς στον Πρόεδρο του Σωματείου έχει επιβληθεί ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα, που θεωρούμε πως είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Παρ’ ότι δεχθήκατε γραπτό και έγκαιρο αίτημα από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να είναι θέμα στην Ημερήσια Διάταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπως παρατηρούμε, στην πρόσκληση που μας αποστείλατε την Παρασκευή 4/12/2020, για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 8/12 δεν το έχετε συμπεριλάβει.

Για το λόγο αυτό οι επικεφαλής των παρατάξεων « Νέοι Ορίζοντες » κα Μπάτσα Αρετή, « Δήμος για όλους» κα Θαλασσινού Αλεξάνδρα και « Λαϊκής Συσπείρωσης » κ. Κέκης Κώστας, καθώς και οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι που συνυπογράφουμε την παρόν αίτημα, αρκετά πάνω από το όριο του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αιτούμαστε να αποσταλεί διορθωμένη η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριληφθεί σε αυτήν το θέμα «Συζήτηση για την ανάκληση των διώξεων και των ποινών προς τους εργαζομένους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου».

Επισημαίνουμε από τώρα πως θα πρέπει να συμμετάσχει στη συνεδρίαση – μέσω τηλεδιάσκεψης – και εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου ώστε να καταθέσει τις απόψεις του Σωματείου και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήματα. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας μέσω της τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, αιτούμαστε το θέμα, λόγω της σοβαρότητας του, να συζητηθεί ανάμεσα στα πέντε (5) πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε κάθε περίπτωση να μην τοποθετηθεί τελευταίο θέμα συζήτησης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αρετή Μπάτσα, Αλεξάνδρα Θαλασσινού, Κέκης Κώστας, Καρτελιάς Κώστας, Ταξιάρχης Γλυκός, Ντόβολης Βαγγέλης, Ζέρβας Θέμης, Μάγειρας Δημήτρης, Βλάχος Αναστάσιος, Χριστόπουλος Βασίλης, Βότση Σοφία, Φραγκούλης Δημήτριος, Κιούσης Νίκος, Στουπή Ελένη

Πηγή: eviaportal.gr