Αρχική Πολιτική Το ιδιωτικό χρέος θα είναι το μείζον ζήτημα που θα κληθεί να...

Το ιδιωτικό χρέος θα είναι το μείζον ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση

67
0

Αρχική/Πολιτική/Το ιδιωτικό χρέος θα είναι το μείζον ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση

Το ιδιωτικό χρέος θα είναι το μείζον ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, δήλωσε στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά 90,1” και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με αφορμή την πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, που θα παρουσιάσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η εν λόγω πρόταση έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς η κατάσταση με την πρώτη κατοικία, την αισχροκέρδεια των servicers, αλλά και το ιδιωτικό χρέος εν γένει, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που εξαφανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, εκτιμώντας ότι είναι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να προτείνει μια ρηξικέλευθη πολιτική απέναντι στον γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θεσμοθετήσει το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου, ο Μ. Χατζηγιαννάκης επεσήμανε πως, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 προχώρησε σε πολύ προοδευτικές νομοθετήσεις στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η συγκυβέρνηση με ένα κόμμα κάθετα αντίθετο σε τέτοιου είδους νομοθετήσεις δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σήμερα που γίνεται προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση, οι συνθήκες είναι ώριμες για να κάνουμε ως Πολιτεία ένα βήμα παραπέρα, συγχρονιζόμενοι επιτέλους με όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr