Την άποψη πως η πανδημία της Covid-19 αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να περάσει σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που δεν μας είχαν ζητήσει ούτε οι δανειστές κατά τη μνημονιακή περίοδο, εξέφρασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Ρ/Φ “Στο Κόκκινο 105,5” και τον δημοσιογράφο Θανάση Λαζαρίδη.

Όπως σημείωσε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οκτώ μήνες υγειονομικής κρίσης ήταν αρκετοί για να αποκαλυφθούν, παρά την πρωτοφανή συγκάλυψη και αποσιώπηση από πολύ μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, οι πραγματικές προθέσεις και οι αντιλήψεις της ΝΔ για τη δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Ο βουλευτής Ευβοίας εκτίμησε πως το αρνητικό αποτύπωμα των όσων νομοθετεί και έχει αρχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση θα είναι ανεξίτηλο και πως ακόμα και μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης θα είναι πολύ δύσκολο για τη μικρή και για τη μεσαία οικονομικά ελληνική οικογένεια να σηκώσει κεφάλι. Ταυτόχρονα, τα όσα έχει δημοσιοποίησει η κυβέρνηση σχετικά με τα σχέδιά της για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αφήνουν ιδιαίτερες αμφιβολίες για το κατά πόσο τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά. “Ούτε το θέλουν, ούτε το μπορούν”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επσήμανε πως, παρά το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας επηρεασμένο από τη σιγή ιχθύος που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και ΜΜΕ δεν έχει ακόμα αντιληφθεί την κρισιμότητα των πραγμάτων που έχουν ψηφιστεί, έχει αρχίσει η επικοινωνιακή φθορά της κυβέρνησης και πως ο ρόλος και η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να ασκεί σοβαρή, στοιχειοθετημένη και στοχευμένη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τις αντικοινωνικές πολιτικές επιλογές της ΝΔ, καταθέτοντας παράλληλα τη δική του τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση για την επόμενη μέρα.

Πηγή: eviaportal.gr