Συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 FM και το δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με αφορμή την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι έθεσε στον κ. Παπαευσταθίου τα προβλήματα αναφορικά με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην Εύβοια. Ειδικότερα, όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιστιαίας με ένα επιπλέον λειτουργικό ασθενοφόρο, ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε να στείλει νέο όχημα άμεσα. «Το πρόβλημα με την προμήθεια καινούργιων ασθενοφόρων έγκειται στο ότι αυτά αποκτούνται μέσω ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες συνήθως αργούν. Ζήτησα, λοιπόν, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου να βρεθεί τρόπος για να καλύψουμε την περιοχή στο μεσοδιάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης ασθενοφόρου μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Του εξήγησα ότι λόγω και των ειδικών κινήτρων που έχουν θεσπιστεί για την ενίσχυση του τουρισμού αναμένεται σημαντικό τουριστικό ρεύμα στη Βόρεια Εύβοια την θερινή περίοδο. Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής με ένα μόνο λειτουργικό ασθενοφόρο. Πρέπει να βρούμε λύση για το μεσοδιάστημα. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε να στείλει ασθενοφόρο άμεσα. Και όταν λέμε άμεσα εννοούμε το πολύ σε δύο εβδομάδες», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Αναφορικά με την κωλυσιεργία της μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ από το Κ.Υ. Μαντουδίου στη Δάφνη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι οφείλεται στο γεγονός της μη ανταπόκρισης διασωστών για τις θέσεις επικουρικού προσωπικού που προκηρύχθηκαν. «Δόθηκαν επιπλέον κίνητρα για θέσεις προσωπικού για τη Βόρεια Εύβοια, μέσω μετακινήσεων, αλλά και πάλι μόνο ένα άτομο ανταποκρίθηκε θετικά. Με το υφιστάμενο προσωπικό ο Τομέας ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας δεν μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει. Συνεπώς, χρειάζεται να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις προσωπικού. Ο κ. Παπαευσταθίου συμφώνησε και ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις και να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση στη Δάφνη», είπε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την παρέμβαση που έκανε ο Θανάσης Ζεμπίλης για την υπαγωγή των δομών υγείας της Εύβοιας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργικότητας στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά μετακινήσεις γιατρών και να μένει κυρίως το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς απαραίτητες ειδικότητες. Σίγουρα ο υγεινομικός χάρτης ακολουθεί την διοικητική οργάνωση του κράτους, αλλά στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις λόγω γεωγραφικών ή λειτουργικών κριτηρίων. Εφόσον ενταχθούμε στην 1η ΥΠΕ, αυτά τα προβλήματα των μετακινήσεων που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr