Αρχική Οικονομία Το 1ο Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας στο 3ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

Το 1ο Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας στο 3ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

106
0

To τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή 27-29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο συνέδριο τοπικής ιστορίας και εκπαίδευσης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Την 2η ημέρα του συνεδρίου η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Ιστορίας του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας κα. Γεωργία Πανταζή παρουσίασε το πρότζεκτ που εκπόνησε το σχολείο σχετικά με την αναπαράσταση της Μικρασιατικής Καταστροφής στον ελληνικό κινηματογράφο.

Πλούσια η ημέρα με εισηγήσεις από σχολεία μακρινά όπως Φιλώτα Γρεβενών, Μούδρου, από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική κλπ., που πιστοποίησαν για άλλη μια φορά την καλή δουλειά που γίνεται στα σχολεία, το μεράκι των εκπαιδευτικών, το πώς οι μαθητές μας μαθαίνουν καλύτερα με μεθόδους που τους εμπλέκουν στην έρευνα και τους ζητούν να γίνουν δημιουργικοί. Το πρωί άνοιξε από την εμπνευσμένη ομιλία του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομου για την θρησκευτικότητα των μικρασιατών προσφύγων. Η ημέρα έκλεισε με το πολύ καλό Θεατρικό Αναλόγιο εμπνευσμένο από την Αιολική Γη του Βενέζη από την ομάδα πολιτισμού της ΕΛΜΕ Ευβοίας.

Την 3η ημέρα του συνεδρίου η Διευθύντρια του Προτύπου Λυκείου κ. Μαρία Ματθαίου παρουσίασε τη περσινή δράση του Ομίλου της Ιστορίας για το ψηφιακό αποθετήριο κειμηλίων -τοπόσημα. Έκλεισε με στρογγυλό τραπέζι πανεπιστημιακών που ο καθένας τους παρουσίασε μια πλευρά του μικρασιατικού και ακολούθησε πολύ καλή συζήτηση.

Οι εργασίες όλων των ημερών ήταν ποιοτικές. Μάθαμε πολλά. Ανταλλάξαμε ιδέες. Πιστοποιήσαμε τις δυνατότητες του δημόσιου σχολείου. Την προσφορά των εκπαιδευτικών. Τη δημιουργικότητα των παιδιών μας, όταν τους δίνεται πεδίο δράσης . Όλα αυτά συνέβησαν γιατί κάποιοι έδωσαν την ευκαιρία. Ευχαριστούμε την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κα Ελένη Μπενιάτα και τους άοκνους συνεργάτες της, που ήταν εμπνευστές και οργανωτές του συνεδρίου!, δήλωσε η κ. Ματθαίου.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr