Τα Δημοτικά Σχολεία του Νεοχωρίου , 1ο Κύμης και 2ο Κύμης επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Γρηγόρης Δάσκος.

Συναντήθηκε με τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που τους απασχολούν προκειμένου να επιλυθούν και να βελτιωθούν οι εκπαιδευτικές συνθήκες στην περιοχή.

Τονίστηκε η σημασία της ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατόν των εργασιών αποκατάστασης του διδακτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, ώστε να αποσυμφορηθεί το διδακτήριο στο οποίο συστεγάζονται σήμερα τα δύο σχολεία.

Επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των νόμων, των προεδρικών διαταγμάτων και των εγκυκλίων που διέπουν την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας, ευχαρίστησε τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για το σημαντικό έργο που επιτελούν μέσα από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας στην εκπαίδευση και απάντησε σε ερωτήματα δ/ντων και εκπαιδευτικών για θέματα λειτουργίας των σχολείων.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Κύμης κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου με τον οποίο συζήτησαν την πορεία εργασιών αποκατάστασης του διδακτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης καθώς και την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα διδακτήρια της περιοχής Δήμου Κύμης.

Τέλος επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή λόγω του δημογραφικού αλλά και η ανάγκη για μόρφωση – παιδεία, με αρχές και αξίες που πρέπει να οπλίζεται η νέα γενιά της πατρίδας μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr