Αρχική Οικονομία Τιμητική διάκριση στην 31η Διεθνή Ολυμπιάδα φιλοσοφίας σε μαθητή του 1ου Προτύπου...

Τιμητική διάκριση στην 31η Διεθνή Ολυμπιάδα φιλοσοφίας σε μαθητή του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας

73
0

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών διεξήγαγε την 31η (ΧΧΧΙ) Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Ελλάδα, στον τόπο που γέννησε την ιδέα της ευγενούς άμιλλας και του θεμιτού ανταγωνισμού, την Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολυμπιάδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όπου οι αποστολές από 50 χώρες με 100 μαθητές Λυκείου και τους συνοδούς καθηγητές τους θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι. Οι συμμετέχοντες στην Ολυμπιάδα προκρίνονται ως νικητές των εθνικών διαγωνισμών φιλοσοφίας, σε αυτήν την παγκόσμια ειρηνική συνεύρεση των νέων που διαγωνίζονται μέσω της συγγραφής ενός φιλοσοφικού δοκιμίου για μετάλλια και διακρίσεις.

Ως διοργανώτρια χώρα η Ελλάδα συμμετείχε εφέτος με τους 10 πρωτεύσαντες στον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανελλιπώς από το 2011. Ως Οργανισμός η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας (ΔΟΦ) τελεί υπό την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και ενεργεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Είναι αξιοσημείωτες οι βραβεύσεις και διακρίσεις που έλαβαν οι συμμετέχοντες στην ΔΟΦ Έλληνες μαθητές κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και η αναγνώριση της αξίας τους μέσω της λήψης υποτροφιών και εγγραφής τους σε Πανεπιστήμια παγκόσμιου κύρους.

Μεταξύ των μαθητών που διαγωνίστηκαν ήταν και ο μαθητής της Β΄Λυκείου του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας Σταύρος Σορόπουλος. Ο Σταύρος Σορόπουλος έλαβε τιμητική διάκριση για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Κεντρικό θέμα της 31ης ΔΟΦ είναι «A Life in Fair Competition». Η Ολυμπιάδα περιλάμβανε εκτός από το διαγωνιστικό της μέρος ομιλίες, διαλέξεις και πάνελ γύρω από τη θεματική του θεμιτού ανταγωνισμού ως παράγοντα διαμόρφωσης της σύγχρονης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας. Ένα ειδικό αφιέρωμα αφορούσε στην φιλοσοφική σκέψη του καταγόμενου από την Ολυμπία σύγχρονου Έλληνα φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη.

Συγχαρητήρια για την βράβευση στον Σταύρο Σορόπουλο και τους καθηγητές του!!

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr