Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο με στόχο τη βελτιστοποίηση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης των πυρόπληκτων ρητινεργατών της Βόρειας Εύβοιας.

Στη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Εύβοιας της ΝΔ κ.κ.Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Γενικός Διευθυντής Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ κ. Δημήτρης Μπουγιακλής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Παναγιώτης Δρούγας και ο Δασολόγος – Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα απασχόλησης σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βάσει του οποίου οι ρητινεργάτες της Βόρειας Εύβοιας -Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας- (αλλά και της Δυτικής Αττικής), θα απασχοληθούν για επτά χρόνια στις οικείες δασικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ για 590 ωφελούμενους, θα ξεκινήσει σε κύκλους, ώστε να καλύψει όλους τους ενδιαφερόμενους και θα διαρκέσει από το 2022 έως το 2031. Οι ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και των άλλων περιοχών, θα έχουν εξασφαλισμένη απασχόληση με καθαρές αποδοχές λίγο πάνω από τα 800 ευρώ, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, όταν ανακοίνωσε το στοχευμένο πακέτο στήριξης του κλάδου τον περασμένο φθινόπωρο, και θα εργαστούν για την αναγέννηση του δάσους.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κεδίκογλου εισηγήθηκε τη διεύρυνση των κριτηρίων επισημαίνοντας ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ αποτελούν το ασφαλέστερο κριτήριο του ρητινοσυλλέκτη». Αναφερόμενος στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα γίνουν στις επόμενες φάσεις του προγράμματος, τόνισε ότι θα επεκταθεί ο αριθμός των
ωφελουμένων του πρώτου κύκλου.

Κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων, ήταν ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις απαραίτητες υπεύθυνες δηλώσεις, για την άμεση έναρξη των εργασιών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr