Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν.Ευβοίας και πρώην Υπουργού, για την απάντηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Στύλιου.στην Ερώτηση (3651/28-1-2021) που του είχε καταθέσει με θέματα τη μείωση του προσωπικού και το κλείσιμο περιφερειακών γραφείων των ΕΛΤΑ Εύβοιας:

“Στην απάντησή του ο κ. Υφυπουργός δεν αναφέρεται στα συγκεκριμένα ερωτήματα της ερώτησής μου που αφορούν στη μείωση των περιφερειακών καταστημάτων της Εύβοιας και στο μέλλον των εργαζομένων των ΕΛΤΑ.

Αντίθετα αναφέρει ότι για την εξασφάλιση της βιωσιµότητάς και της ανταγωνιστικότητάς τους τα ΕΛΤΑ υλοποιούν πρόγραµµα µετασχηµατισµού, το οποίο περιλαµβάνει την αναδιοργάνωση του δικτύου και της οργανωτικής δοµής τους.

Τονίζει μάλιστα ότι κυρίαρχος παράγοντας για την υλοποίηση των απαιτούµενων ενεργειών και προσαρµογών αποτελεί το ανθρώπινο δυναµικό.
Το σίγουρο επομένως είναι είναι ότι τα ΕΛΤΑ έχουν μπει σε μια πορεία μείωσης του προσωπικού τους από την εθελούσια έξοδο εργαζομένων και τη μερική ιδιωτικοποίηση του έργου τους, που ήδη εφαρμόζουν.

Εξάλλου ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ έχει ήδη ψηφιστεί με τον. 4758/2020. Στην πορεία αυτή είναι σίγουρο ότι θα καταργηθούν και περιφερειακά καταστήματα. Σε αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Πηγή: eviaportal.gr