Οι δυνατότητες στοχευμένων ενισχύσεων μέσα από δράσεις κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκολγου με εκπροσώπους του νεοσύστατου Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Β. Εύβοιας παρουσία υπηρεσιακών στελεχών.

Στην συνάντηση του Υφυπουργού με τον συνεταιρισμό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΑΑ κ. Νίκος Μανέτας, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας κ. Απόστολος Πολύμερος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Η αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Χριστοδούλου, τόνισε τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού και Βουλευτή Ευβοίας στην κατεύθυνση της ενιαίας αντιμετώπισης και επίλυσή τους.

Ειδικότερα, εστίασαν στην αναζήτηση των κατάλληλων ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κατά τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι στόχος του είναι να στηρίζει την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια, ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και επανέλαβε τις δράσεις που προωθούνται για την ανασυγκρότηση της περιοχής όπως είναι η δημιουργία σφαγείου και Κτηνοτροφικού πάρκου. Σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και τα συλλογικά και συνεταιριστικά σχήματα, με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων.

Επίσης, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μέσω της ΚΑΠ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΑΑ και έδωσε έμφαση στα ενεργά προγράμματα.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους παρόντες για θέματα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr