Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκφράζει τη διαμαρτυρία της και ταυτόχρονα προβάλλει προς κάθε υπεύθυνο τη δυσαρέσκεια της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη καθημερινότητα τους και στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να ξαπεράσουν τις διαρκείς και συνεχόμενες κρίσεις και να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ενεργεί υπέρ των λίγων και μεγάλων επιχειρήσεων, με τη τελευταία μάλιστα απαράδεκτη τροπολογία για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022.

Μετά τα βάρη των μνημονίων, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτη ανάγκης,

Ζ Η Τ Α Μ Ε

1.Τη θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμολήτοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
2.Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
3.Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
4.Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
5.Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
6.Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγιειονομική και ενεργειακή κρίση.
7.Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Η αντοχή της ήδη πληγωμένης από την δεκαετή κρίση μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr