Το ταξίδι στη γνώση και την καινοτομία του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ KA1 συνεχίζεται και το καλοκαίρι, όπου μαθητές των Τομέων Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού και Μηχανολογίας θα μεταβούν:

i. Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για το διάστημα 01/07/2022-30/07/2022, στα πλαίσια του προγράμματος με κωδικό αριθμό 2019-1-EL01-KA102-062333 και τίτλο «Ενεργειακή Απόδοση κτιρίων: Μια συνολική προσέγγιση για κατάρτιση δεξιοτήτων μαθητευομένων προς εκπλήρωση Ευρωπαϊκών οδηγιών». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για 30 ημέρες και σε καθημερινή βάση, μέσα από μία 6ωρη απασχόληση, οι μαθητές μας θα υλοποιήσουν πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες στη Βαρκελώνη. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο μας θα συνδεθεί με την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις διεθνούς κινητικότητας Erasmus/KA1 μακράς διαρκείας (Μαθητείες), κάνοντας χρήση των παρεχόμενων προγραμμάτων μαθητείας στη χώρα μας και σύνδεσης αυτών με τη μαθητεία αποφοίτων Erasmus+ στο εξωτερικό.
ii. Στο Άαχεν της Γερμανίας για το διάστημα 04/07/2022-19/07/2022, στα πλαίσια του προγράμματος με κωδικό αριθμό με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01-KA102-078336και τίτλο «Καινοτομία και Κατάρτιση: Εκπαίδευση πάνω σε καινοτόμες πρακτικές που οδηγούν σε σύγχρονες επαγγελματικές διεξόδους στην αγορά εργασίας». Οι μαθητές μας θα έρθουν σε επαφή με την καινοτομία της ηλεκτροκίνησης μέσα από την έρευνα και βελτιστοποίηση ηλεκτροκινητήρων και νέες τεχνικές εξελίξεις, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας υβριδικών και μπαταριών. Στα υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα που θα επισκεφτούν, όπως αυτό της BMW, θα γνωρίσουν το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον σχετικά με την εξέλιξη των οχημάτων.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί αό το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας σε βάθος πενταετίας είναι:

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων ανά ειδικότητα, σε καινοτόμα αντικείμενα, μέσω της κινητικότητας Erasmus+ KA1 τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της υφιστάμενης και μελλοντικής αγοράς εργασίας.
  • Σύνδεση της Μαθητείας που εφαρμόζεται στο σχολείο μας ως 4ο έτος με τη Μαθητεία Erasmus+, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει τα σύγχρονα εργασιακά και εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά δεδομένα.
  • Ανάπτυξη κουλτούρας διεθνοποίησης. Με άλλα λόγια, θέλουμε μαθητές και καθηγητές να γίνουν και να νιώσουν πολίτες της Ευρώπης.
  • Συνεργασία με εγχώριες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, αλλά και με εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό.
  • Δημιουργία συνεχούς δικτύωσης με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Αύξηση αποδοτικότητας και επαγγελματικής ικανοποίησης εκπαιδευτικών μέσω επιμόρφωσης σε Νέες πρακτικές στην ειδικότητά τους, που εφαρμόζονται στην αγορά εργασίας, αλλά δεν έχουν ενταχθεί στα μη επικαιροποιημένα αναλυτικά προγράμματα
  • Ετήσια συμμετοχή σε δράσεις διεθνούς κινητικότητας Erasmus/KA1 για μαθητές και προσωπικό έχοντας ως στόχο έως το 2027 τη μετακίνηση, 250 περίπου μαθητών και 70 συνολικά εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας.

Τέλος, το Νέο μας Project “The Erasmus Tree” μόλις ξεκίνησε και οι καρποί του, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να φαίνονται στα κλαδιά του.

Τα προγράμματα κινητικότητας επιχορηγούνται από την Ε.Ε. και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+. Το ταξίδι συνεχίζεται.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr