Έρχονται οι “Φωνές του Φθινοπωρινού Δάσους” στη Βόρεια Εύβοια!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σχεδίασε και υλοποιεί ήδη από τον Ιούλιο του 2022 ένα πλούσιο πολιτιστικό-μουσικό πρόγραμμα.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, και ειδικότερα το τριήμερο Φεστιβάλ “Μουσικές του κόσμου” στην Αγία Άννα και την Λίμνη καθώς και τη συναυλία του Θανάση Πολυκανδριώτη στο Πευκί, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, σειρά έχουν τον Οκτώβριο οι Φωνές του Φθινοπωρινού Δάσους και τον Νοέμβριο οι εκπαιδευτικές δράσεις.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα πραγματοποιήσει δύο συναυλίες. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στους Κουρκουλούς και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στους Παπάδες.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα τραγουδήσει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στις Γούβες, στο γυμνάσιο λύκειο Γιώργος Δροσίνης.

Και ο Νίκος Σταμούλος την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στις Μηλιές.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για νέες ισχυρές θεσμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Άννα και τη Λίμνη ως το Πευκί,τις Ροβιές, το Μαντούδι, τους Ωρεούς, τις Γούβες, τους Παπάδες, τις Μηλιές, τα Βασιλικά και τους Κουρκουλούς.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου χρηματοδοτήθηκε ειδικά από το Τομεακό Πρόγραμμα “Εκκίνηση” του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της δράσης “Φωτοδότες”, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr