Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης στο Υπουργείο Τουρισμού στην Αθήνα. Συζητήθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές για αύξηση της επισκεψιμότητας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Εύβοια.

«Η Εύβοια είναι ένας ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, πλούσια γαστρονομία και βρίσκεται μία ανάσα από την Αττική», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας, συμπληρώνοντας ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης “Petzl RocTrip 2022” που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, από τις 12 μέχρι και τις 15 Μαΐου, στα Μανίκια». Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στην Υφυπουργό Τουρισμού ότι η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, που κάλυψε δημοσιογραφικά το Φεστιβάλ, ενέταξε τα Μανίκια στους δέκα σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως για αναρρίχηση. «Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια την οποία οφείλουμε άπαντες να στηρίξουμε, ώστε να κάνουμε τα Μανίκια σημαντικό προορισμό για αναρριχητές. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζητάω την στήριξή σας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στη Σοφία Ζαχαράκη τις μεγάλες προοπτικές της Εύβοιας για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. «Έχουμε αρκετούς ναούς και μοναστήρια που τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Για παράδειγμα, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι και η Μονή του Όσιου Δαυίδ στη Δρυμώνα μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα», τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέπτυξε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού. «Ο ευβοϊκός έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού. Ζητάμε την βοήθεια σας για να μπει η Εύβοια στην κρουαζιέρα μικρών πλοίων. Επίσης, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε καταδυτικά πάρκα στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Εύβοια. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές και η χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Όπως, βέβαια, να υπογραμμίσουμε εδώ και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού προκειμένου να κάνει θεσμό τον κλασσικό μαραθώνιο κολύμβησης», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε ακόμη στήριξη για τους πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, ένας τόπος που μπορεί να γνώρισε την καταστροφή αλλά παραμένει όμορφος και μπορεί να αναγεννηθεί. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από την Υφυπουργό την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και τη διενέργεια ποδηλατικών αγώνων στη φύση. Πρότεινε, μάλιστα, οι δύο δήμοι της Βόρειας Εύβοιας να πιστοποιηθούν με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα «BIKE Friendly Destination».

Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας. «Τα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της ανθρωπότητας, καθώς από την αρχαιότητα τον επισκέπτονταν σημαντικές προσωπικότητες για τα λουτρά του. Πάνω σε αυτό το γεγονός πρέπει να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα με ισχυρό brand name, ώστε να μετατρέψουμε τα Λουτρά Αιδηψού σε Διεθνές Κέντρο Ευεξίας», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Η Υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τον Βουλευτή Ευβοίας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο προϋπολογισμός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2022 αυξάνεται από τα 30 στα 35 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να καλυφθούν ιδιαίτερα περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης όπως είναι η Βόρεια Εύβοια. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε την Υφυπουργό Τουρισμού, λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να στηριχθεί η περιοχή, διότι κινδυνεύει με ερημοποίηση. Χαίρομαι ειλικρινά όταν βλέπω την κυβέρνηση να ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα που υποβάλουμε κατά καιρούς».

Τέλος, συζητήθηκε η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για την στήριξη και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, ενώ η Υφυπουργός Τουρισμού και ο Βουλευτής Ευβοίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να έχουν τακτική επαφή.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr