Ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Σπύρος Πνευματικός επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, και συζήτησαν για αιτήματα του Δήμου Καρύστου που αφορούν τις καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου μήνα, με αποκορύφωμα την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε το Δήμο.

Τα φαινόμενα αυτά έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε όλο το Δήμο, ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Στυραίων και στις κοινότητες Μεσοχωρίων και Νέων Στύρων, που δυσκολεύουν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία, καθώς και στο οδικό δίκτυο Κάρυστος – Αμυγδαλιά. – Σχίζαλι – Αγαθό – Διαστ. Μαρμαρίου, με κατολισθήσεις σε δρόμους, ζημιές στις υποδομές ύδρευσης και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε οικίες, σε επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Το συνολικό κόστος αποκατάστασης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πνευματικός παρακάλεσε τον κ. Υφυπουργό για την άμεση βοήθεια και παρέμβασή του για τα ως άνω θέματα, σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου, ώστε να ομαλοποιηθεί η καθημερινή διαβίωση στην περιοχή. Ο κ. Υφυπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και υποσχέθηκε να ενεργήσει σύντομα για την επίλυσή τους.

Επιπλέον, ο κ. Πνευματικός έθεσε και το ζήτημα της καταβολής της επιχορήγησης των επιχειρήσεων της Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 (κακοκαιρία ‘Θάλεια’). Η αποζημίωση ανέρχεται σε ποσοστό 55% των ζημιών. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό ότι ορισμένες επιχειρήσεις έχουν λάβει ως προκαταβολή το 20% και αναμένουν το υπόλοιπο 35% ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμα κανένα ποσό από την προβλεπόμενη επιχορήγηση. Ο κ. Υφυπουργός επικοινώνησε άμεσα με την αρμόδια Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων και στις δύο κατηγορίες, εφόσον έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος χωρίς εκκρεμότητες. Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τον χρόνο που διέθεσε και την ανταπόκριση στα υποβληθέντα αιτήματα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr