Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τρέχοντα θέματα της επιχειρηματικότητας, της πραγματικής οικονομίας, της παραγωγικής επιχειρηματικότητας και του εμπορίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού Μακεδονίας, κ. Μαρία Αντωνίου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, κ. Γιάννης Μπρατάκος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς. Το συντονισμό της συζήτησης είχε αναλάβει ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συνδέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Θ. και της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Γιάννης Μασούτης, του Β.Ε.Θ., κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, εκπρόσωποι του Ε.Ε.Θ., του Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ., κ. Γιώργος Τσακούμης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Γεωργιάδης, του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. και των Επιμελητηρίων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο πρόεδρος του Σ.Β.Ε., κ. Θανάσης Σαββάκης, του Σ.Ε.Β.Ε., κ. Σίμος Διαμαντίδης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης, των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος και των άλλων φορέων της Βόρειας Ελλάδας. Ακόμα, συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Γιάννης Κουφίδης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Θ., κ. Μασούτης, κατέθεσε υπόμνημα με θέσεις και προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ έθεσε ως μείζον ζήτημα το αυξημένο ενεργειακό κόστος, το οποίο επηρεάζει τόσο τους πολίτες, όσο και τις επιχειρήσεις.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr